Kada SAD odluči da ga kolonizuje mjesec, general Mark Nard dobija misiju da vodi novu jedinicu pod nazivom Space Force.

Rating: 4 out of 5.

Za očekivati je bilo da će ova serija biti puna humora, s obzirom da su tvorci serije Stive Karel i Gred Danijel, koji je napravio čuvenu seriju The Office. To je i bio razlog moga veliko oduševljenja zato što su njih dvojca zajedno napravili novu seriju na Netfliksu koja je treba sve oduševiti, ali nije donije najbolje rezultate. Naime, serija praktično preživljava zbog glume Stiva koji je uvijek osvježenje na ekranu kada je u pitanju gluma. Samim tim i ovo serija uspjeva na taj način zahvaljujući glumom.

It’s good to be black on the Moon.

Pratimo Marka koji je postao general sa četiri zvjezdice i sada ima najveći čin koji iko može imati u vojsci SAD-a, ali život mi ne daje sve. Njegov prvi zadatak je kolonijalizacija Mjeseca, zbog želje predsjednika. Mark je kalsična slika disciplinovnog volnika i bivšeg pilota, koja ovu misiju usporava sa svojim idejama koje i nisu izvodljive. Njegov privatni život je zamršen nakon što njegova žena Megi (Lisa Kudrow) završi u zatvoru. Dok njegova ćerka Erin (Diana Silvers) koja je sada tinejdžerka ne može da se uklopi u novi grad koji je u stvari samo mjesto puno vojnika za potrebe ove misije.

Mark ne zna puno o letu u svemir, ali njegov prijatelj doktor Adrijan Malari (John Malkovich) koji protiv njegove tvrdoglavosti ne može ništa. Najveći problem u ovom projektu su konkutrenti, Kineska vlada koja ih preduhitri u svakom koraku pa i samoj kolonizaciji mjeseca, koja donese mnoge zaplete u seriji.

Space should be place of wonder, not of conflict and death.

Fred Willard koji glumi oca od Marka, je preminuo 15. maja 2020. godine i time je ovo bila posljednja uloga u njegovom životu.

Serija nije ispunila moja očelivanja, većima najboljih i najsmješnijih scena se desilo samo u prvoj epizoda. Zato je Stiv po meni spasio ovu seriju od definitivne propasti sa svojom glumom.

Serija je dobila deset epizoda na Netfliksu i očekuje se druga sezona koja će možda doći već sljedeće godine. Da li je vrijedna gledanja, zavisi od vašeg očekivanja, ja sam je gledao odmah i odmorio se uz nju, ali dosta ljudi je kritikuje zato što nije kao The Office, što nikada neće ni biti.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.