Ovaj film nije samo jedna od fimskih propasti koje dobijamo stalno kada su u pitanju ovakvi filmovi. Da, film jeste pun klišea, a samim time je i predvidljiv. Možemo znati već na samom početku kako se film završava.

Pun je akcije, dobrih fora i brzih scena sa puno brutalnosti. Vidjećete scene ubijanja među ljudima samo radi pregleda na internetu. Prvo što mi je palo na pamet su svi jutjuberi, koji se bore za preglede. Volio bih da ih vidim u ovakvoj situaciji, likove iza kamera koji sada moraju da se bore za život, ako žele da budu popularni.

Never bring a spork to a gunfight.

Skizm je aplikacija koja dozvoljava ljudima da gledaju druge ljude uživo kako se bore jedni protiv drugih do smrti. Svi pokušavaju da postanu popularni, jedino naš Majls (Danijel Radklif) je samo prikaz jednog hejtera za tastaturom koji uopšte nije htio postati dio igre, ali je zbog svog trolanja na četu isporvocirao baš glavnog iz Skizma, Riktora (Ned Denihej), koji odlučuje da se malo poigra sa Majlsom.

Majls je samo jedan prosječni lik koji radi za neku firmu za koju ne želi, nadređeni mu je mrtva seljačina i vrši mobing nad njim, ima bivšu djevojku Novu (Nataša Liu) koju uhodi na instagramu. I jedino vidi život kroz ekran svoga telefona. To bi vam trebalo dati čistu sliku ko je naš glavni lik.

I wouldn’t do that if I was you, you’ll just end up blowing your damn face off. Then you’ll still be depressed, even more depressed probably because of your fucked up face.

Da li vam preporučijem ovaj film? Hmm? Ako želite vidjeti malo više brutalnosti na ekranima i stvarno dobrog humora kojeg niste očekivali iz ovakvog filma onda je ovo film za vas. Na IMDb ima ocjenu 6,4/10, dok je moja ocjena 7, zbog dobre glume Radklifa koju nisam očekiva i samog humora filma.

Spoilers Alert!

Kada Riktor sazna adresu Majlsa preko aplikacije, on se uputi do njega. Što Majls nije očekivao, razbiju mu vrata i njega onesvjeste. Kada se probudi očekuje ga ogromno iznenađenje. Riktorovi ljudi su mu prikačili pištolje za ruke i zakačili ih šarafima kroz njegov dlan. Tako da je Majls sada prinuđen da igra igru koju je prošle noći ismijavao.

Da bi ga pustili, on mora učestvovati u igri. Kao zadatak dobija da ubije Nix (Samara Viving) trenutnu šampionku igre koju policija širom države traži. Naravno Majls nema pojma kako da koristi pištolje, niti želi da učestvuje u ovoj igri. Nix ga ubrzo pronalazi i pokušava da ga ubije.

Don’t worry, this isn’t a love story about some nerd trying to get the girl like she’s an Xbox achievement to be unlocked.

Tako film traje određeno vrijeme, dok ne saznamo da je Nixovu porodicu ibio Riktor. Tada ona i Majls udružuju snage da unište ovu organizaciju u korijenu prije nego se proširi širom čitavog svijeta. Nix se žrtvuje da bi spasila Majlsa i pogine u velikoj eksploziji. Majls spašava dan, uvija Rikotra i zaustavlja trenutnu igrum, ali ne uspjeva spriječiti globano širenje. Na kraju filma vidimo našeg junaka koji je postao prava osoba nakon susretanja sa smrću više puta. Njegov cilj je sada da zaustavi cjelokupnu igru. I tako dobijamo odličan kraj za nastavak.

TREJLER:

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.