Nakon filma Jojo Rabbit, zavolio sam glumca Taika Vaititija, i tako pogledao njegov film What we do in the shadows, takođe postoji spin-off serija koja je izašla 2019. godine.

You will not eat Stu and you will not eat the camera guy… Maybe one camera guy.

Zamislite tri vampira iz raličitih vijekova, kao i iz različitih zemalja u današnjem vremenu. Nesposobni i glupi vampiri, ali u isto vrijeme jako humoristični i zamiljivi sa svojim istorijama, pričama i ponašanjem. Svako je posebna osoba, sa čudnim karakterima koji se ne mjenjaju vijekovima.

I think we drink virgin blood because it sounds cool.
I think of it like this. If you are going to eat a sandwich, you would just enjoy it more if you knew no one had fucked it.

Film prati tri vampira koji žive zajedno u jednoj kući i pokušavaju se prilagoditi današnjem vremenu i ponašanju kao što je plaćanje kirije, čišćenje stana, izasci u klubove i druge obične stvari koje jedan čovjek radi. Sav njihov život prati gruma kamermana koji snimaju. Tako da je ovo mokumentarni film.

Vladisav (Džemejn Kliment) okrutni vampir koji je u prošlosti vodio veličanstvene bitne, ali zbog njegovog neprijatelje The Beast, kako ga oni zovu biva ponižen i povučen u sjenke vampirskog društva. Viago (Taika Waititi), simpatični vampir iz Francuske, koji ćete zvoljeti istog trenutka kada se pojavi na ekranima u prvoj minuti. Dikon (Džoni Brug) lijeni vampir koji ništa ne radi, ali ima odlične komentare kada pričaju. Sa njima je u kući još jedan vampir Pitjer, star osam hiljada godina koji je tu samo da izazove jezu među njima.

Rasizam u vidi mržnje vampira i vukodlaka je ono što me je oduševilo, njihova vređanja međusobno i trenuci prije borbe su odlični. Ponašanje vampira prema običnim ljudima kojima su obećali da će ih pretvoriti u vampire je originalna i humorističan.

Some people freak out a bit about the age difference. They think, „What’s this 96-year-old lady doing with a guy four times her age?“

Ako želite da se nasmijete i opustite ovaj film je za vas. Pun je humora, scena na kojima se zapitate zašto?, gluma koja oduševljava, čak i njihov akcenat je za mene bio presmješan. Na IMDb ima rejtin 7,7/10 sa 139 hiljada ocjena. Moja finalna ocjena je 8, samo zato što postoji serija iz 2019. godine koja ima bolju pozadinu čitavog tog društva vampira samo na Staten Ajlandu.

Spoilers Alert!

Svakih nekoliko godina tajno društvo na Novom Zelandu okupljaju se na specijalno događaju zvanom The Unholy Masquerade. Vladislav, Viago i Dikon pokušava ju se prilagoditi današnjem vremenu. Uče koristit nove tehnologije, pronalaze novog prijatelja Stua, koji je čovjek, ali odlučuju da ga neće ubiti. Stu je jednostavno previše simpatičan kroz čitav film, da bi mu se išta loše desilo. Nažalost pri kraju filma ga vukodlaci rastrgnu, ali ga pretvore u vampira, pa je dobro na kraju.

We should get some slaves!

Kada dođe trenutak da odu na okupljanje vampira, zombija i kluba vještica. Svi se oblače u kostime iz nekog razloga, ali dolazi do poblema kada svi shvate da je Stu čovjek, tada oni moraju Stua spasiti iz tog prostora. Nik jedan od vampira kojeg su pretvorili, pravi sve više probleme u gradu, jer širi to da je vampir. Sve do trenutka kada iz neznanja kaže jedno čovjeku koji je lovac na vampire. Kasnije oni dođu i ubiju Pitija koji i nije toliko bitan niti će kome nedostajati.

TREJLER:

One thought on “What We Do in the Shadows (2014): Vampiri sa Novog Zelanda

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.